Македонски Зелен Центар

Вести и активности

18.09.2008

Македонски Зелен Центар започна со имплементација на истражувачкиот проект за спроведување на законската регулатива за оцена на влијание врз животната средина

Македонски Зелен Центар започна со имплементација на истражувачкиот проект „Спроведување на процедурите за Оценка на влијание врз животната средина и Стратегиска оценка на влијанието на определени стратегии, планови и програми... [повеќе]

20.05.2008

Парламентарни избори 2008 ... Гласај за природата!

Македонскиот зелен центар во соработка со организациите членки на МЗЦ ( “Еко свест” - Скопје, “Биосфера” - Битола, “Проактива” - Скопје, “Крсте Јон” - Струга, “Еко.Нет” - Скопје и “Коцка” - Скопје) како продолжение на... [повеќе]

27.03.2008

Гостување на Г-дин Елиот Морли

Во рамки на проектот “Формирање на зелена лоби група во Македонскиот Парламент“ и на покана од амбасадорот на Велика Британија, г-дин Андру Ки во Република Македонија на 27 и 28 март, 2008 година присуствуваше г-дин Елиот Морли,... [повеќе]

12.03.2008

Ден на дрвото – засади ја својата иднина

Дел од членовите на Парламентарната зелена лоби група кои се од Скопје, активно се приклучија кон иницијативата за пошумување ДЕН НА ДРВОТО – ЗАСАДИ ЈА СВОЈАТА ИДНИНА и на 12 март симболично посадија дрвце на територијата на... [повеќе]

02.03.2008

Ден на дрвото засади ја својата иднина

Ова е мотото на акцијата по големите пожари што минатото лето ги зафатија македонските шуми. Акцијата е иницирана од група граѓани, на чело со оперскиот пејач Борис Трајанов.Оваа иницијатива потекнува од многубројните факти со... [повеќе]

26.02.2008

Одржана средба помеѓу граѓанските здруженија и Парламентарната Зелена Лоби Група

На 26 февруари 2008 година во Клубот на пратеници во Скопје се одржа еднодневна работилница организирана од Македонскиот Зелен Центар во рамките на проектот „Формирање на Парламентарна зелена лоби група“ финансиран од Британската... [повеќе]

Displaying results ###SPAN_BEGIN###%s to %s out of ###SPAN_BEGIN###%s

Публикации

Профил на МЗЦ

Слика на денот

Иницијативи

Партнери и пријатели