Македонски Зелен Центар

Вести и активности

07.12.2009

Планирачка работилница за проектот “Одржливо чистење и управување со загадувањето во рудниците Бучим ( Општина Радовиш) и Лојане (Општина Липково)

Во рамките на проектот на УНДП за “Одржливо чистење и управување со загадувањето во рудниците Бучим ( Општина Радовиш) и Лојане (Општина Липково) од 4-6 ДЕКЕМВРИ 2009 во Х.Макпетрол – Маврово се одржа ПЛАНИРАЧКА РАБОТИЛНИЦА во... [повеќе]

01.11.2009

Работилница за Формирање на меѓуопштинско јавно претпријатие за водоснабдување помеѓу општините Гази Баба, Петровец и Илинден

На 30 и 31 откомври, 2009 година во хотел Макпетрол, Маврово, Македонски Зелен Центар одржа работилница со преставниците на Локалната самоуправа од Општините Гази Баба, Петровец и Илинден, а со цел Формирање на меѓуопштинско... [повеќе]

26.04.2009

Креирање на одржливи политики за рурален развој како моќен механизам во надминувањето на влијанието на глобалните кризи во Македонија и другите земји од Југоисточна Европа”

За реализирање на целите на овој проект финансиран од страна на ФИООМ Македонскиот зелен центар организираше тракалезна маса на која покани претставници од здруженијата на граѓани, научни работници, претставници на државните... [повеќе]

13.03.2009

Претставување на резултатите од проектот „Спроведување на ОВЖС и СОЖС процедурите во Македонија“

На 18 март 2009 година во Белград, членовите на тимот кој го спроведуваше истражувачкиот проект „Спроведување на ОВЖС и СОВЖС процедурите во Македонија“, имаа можност да ги претстават резултатите од проектот пред другите... [повеќе]

21.12.2008

Основање на Регионална зелена лоби група

Регионалната работна конференција што се одржа од 19 до 21 декемви 2008, во Охрид, Република Македонија беше на тема “Формирање и поддршка на првата Регионална парламентарна зелена лоби група”, на која присуствуваа 12 пратеници,... [повеќе]

12.12.2008

СЕДМА ГОДИШНА СРЕДБА на здруженија на граѓини активни во полето на животната средина

Во периодот од 12 до 14 декември 2008 година во хотел Макпетрол – Струга, се одржа 7 та Годишна средба на здруженија на граѓани од областа на животната средина. Темата на која се работеше оваа година е Зајакнување на соработката... [повеќе]

Displaying results ###SPAN_BEGIN###%s to %s out of ###SPAN_BEGIN###%s

Публикации

Профил на МЗЦ

Слика на денот

Иницијативи

Партнери и пријатели