Македонски Зелен Центар

Вести и активности

09.03.2010

Обука за образовни институции за значењето на Индстриското влијание врз животната средина и здравјето на луѓето

Во рамките на проектот “Оддржливо чистење и управување со загадувањето во рудниците Бучим и Лојане Хот-Спотс” , Центарот за локален развој (ЦЕЛОР) и Македонскиот зелен центар (МЗЦ) одржаа обука за професорите од основните... [повеќе]

15.02.2010

Обука за “Иницијативи и Кампањи за заштита на животната средина“.

Македонскиот зелен центар (МЗЦ) од Скопје, Центарот за локален развој (ЦЕЛОР) од Радовиш и Здружението на жени интелектуалки „Албанка“ од Липково во склоп на проектот “Оддржливо чистење и управување со загадувањето во рудниците... [повеќе]

12.02.2010

Прва конференција на Проектот “Техничка поддршка за граѓанските организации“

Во рамките на Проектот “Техничка поддршка за граѓанските организации“ на 10.02.2010 година во Хотел Холидеј Ин се организираше првичната конференција именувана како “Аспекти на влијанието и одржливоста на граѓанските... [повеќе]

06.02.2010

Политики за животна средина и Одржливи извори на енергија – Посета на ЕУ институции

Од 1-4 Февруари 2010 година, Методија Саздов од Македонски Зелен Центар учествуваше на Студиското патување организирано од страна на Европската Комисја, како дел од програмата P2P (People to People) на тема Политики за животна... [повеќе]

01.02.2010

Обука за даватели на примарна здравствена заштита на тема “Индстриското влијание врз животната средина и здравјето на луѓето“

Македонскиот зелен центар (МЗЦ) од Скопје и Центарот за локален развој (ЦЕЛОР) од Радовиш, во рамките на проектот “Оддржливо чистење и управување со загадувањето во рудниците Бучим и Лојане – Жешки точки” спроведоа активност... [повеќе]

25.12.2009

Учество на јавноста во Оцена на влијанието врз животната средина и преглед на изработка на елаборати.

На 24 Декември Македонски Зелен Центар во соработка со Министерството за животна средина и просторно планирање на Република Македонија во просториите на Клуб на пратеници организираше обука за триесетина преставници на Здруженија... [повеќе]

Displaying results ###SPAN_BEGIN###%s to %s out of ###SPAN_BEGIN###%s

Публикации

Профил на МЗЦ

Слика на денот

Иницијативи

Партнери и пријатели