Македонски Зелен Центар

Вести и активности

01.11.2011

СООПШТЕНИЕ ЗА МЕДИУМИ

Работната група за подобрување на учеството на јавноста во носење одлуки и креирање политики од областа на животната средина составена од претставници од здруженијата „Фронт 21/42“, „Македонски зелен центар“, „Македонско еколошко... [повеќе]

18.05.2011

Сите на иста страна - Направете природен избор

Се ближат избори! Ќе се бара нашиот глас -  ќе избираме кој, во наше име, ќе носи одлуки во Парлементот и Владата и ќе креира политики кои директно ќе влијаат врз животот на сите нас и на сите идни генерации. За нас,... [повеќе]

07.10.2010

Посета на локациите за искористување на обновливи видови на енергија во германската покраина Саксонија - Анхалт

Во периодот од 27 септември до 2 октомври 2010 година Македонски Зелен Центар беше дел од делегацијата од Македонија која ја посети покраината Саксонија – Анхалт во Германија. Посетата беше организирана од страна на фондацијата... [повеќе]

20.06.2010

Обука за пристап до информации од животната средина и учество на јавноста во донесување одлуки

На 18 и 19 јуни 2010 година во хотелот романтик во Велес, во организација на УНДП во соработка со Македонски Зелен Центар се одржа обука за граѓанските организации и претставниците на локалната самоуправа за пристап до информации... [повеќе]

18.04.2010

Oсма Годишната средба на здруженијата на граѓани кои работат во областа на животната средина

Од 16 до 18 април 2010 година во Струга се оддржа осмата Годишната средба на здруженијата на граѓани кои работат во областа на животната средина. На средбата, повеќе од 60 учесници дебатираа за приоритетите во областа на... [повеќе]

15.03.2010

Обука за новинари за истражувачко новинарство за теми од областа на животна средина

На 15 март во МИМ се одржа работилница за новинари што известуваат за прашања од областа на животната средина, на која се дискутираше за состојбата со загадувањето во рудниците Бучим (Општина Радовиш) и Лојане (Општина Липково) и... [повеќе]

Displaying results ###SPAN_BEGIN###%s to %s out of ###SPAN_BEGIN###%s

Публикации

Профил на МЗЦ

Слика на денот

Иницијативи

Партнери и пријатели