Македонски Зелен Центар

Вести и активности

07.10.2013

10та ГОДИШНА СРЕДБА НА ЕКОЛОШКИТЕ ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

Почитувани, Ни претставува задоволство по десетти, јубилеен пат да Ве поканиме на Годишната средба на здруженијата на граѓани кои работат на полето на животната средина и одржлив развој во Република Македонија.  Десеттата... [повеќе]

13.03.2013

Промовирано координативното тело помеѓу Граѓанските Организации од областа на животната средина и МЖСПП

Денес во ЕУ Инфо Центарот при делегацијата на ЕУ, беше промовирано формирањето на КООРДИНАТИВНОТО ТЕЛО ЗА СОРАБОТКА И ДИЈАЛОГ ПОМЕЃУ ЕКОЛОШКИТЕ ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ И МИНИСТЕРСТВОTO ЗА ЖИВОТНА СРЕДИНА И ПРОСТОРНО ПЛАНИРАЊЕ НА... [повеќе]

17.12.2012

Одржана 9тата годишна средба на граѓански организации кои работат на полето на животната средина

Од 14-16 декември во Струга, во организација на Македонскиот Зелен Центар, а со поддршка на УСАИД, Милиеуконтакт Македонија,  УНДП и Министерството за животна средина и просторно планирање на Р.Македонија се одржа 9тата... [повеќе]

10.10.2012

Добро за бизнисот, добро за животната средина!

Форумот „ Добро за бизнисот, добро за животната средина!“ се одржа на 9 октомври 2012 во Скопје, во организација на Македонската Развојна Фондација за Претпријатија (МРФП) и Македонски Зелен Центар.Форумот беше отворен од страна... [повеќе]

16.05.2012

Еколошка демократија – ќе успеат ли еколошките здруженија на граѓани конечно да ја поттикнат во Македонија?

Од почетокот на 2011 година организациите: Фронт 21/42, Македонски Зелен Центар, Македонско Еколошко Друштво, Еко-свест, Екоскоп, ЦЕЛОР, Биди зелен, Крсте Јон и Флорозон, организирани во работни групи за учество на јавноста и... [повеќе]

06.03.2012

Македонското еколошко друштво по втор пат успеа да постави GPS околувратник на балкански рис

Македонското еколошко друштво на 5-ти март 2012 година на планината Стогово залови балкански рис којшто по поставањето на GPS околувратникот беше ослободен во природа. Станува збор за здрава машка единка стара најверојатно од две... [повеќе]

Displaying results ###SPAN_BEGIN###%s to %s out of ###SPAN_BEGIN###%s
<< First < Previous 1-6 7-12 13-18 19-24 25-30 31-36 37-37 Next > Last >>

Публикации

Профил на МЗЦ

Слика на денот

Иницијативи

Партнери и пријатели